Viime päivät on menneet ihanasti pihalla – siis ihan oikeasti. Viime kesänä olin ihan kypsä ikuiseen pihamaa projektiin, mutta niin se taas innostus nosti päätään –  toimiani kuvaava aforismikin tuli luotua. "Ihana kun tulee kevät ja ensimmäiset vihreät – saa käyttää roundupia." Hyvästi ohdakkeet!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kontrollit menivät hienosti, ihan turhaa pelkäsin – taas ja onneksi.

Olen kyllä saanut itselleni mielettömän ihanan silmälääkärin – ja kirurgin. Alkujaan olin hänen hoidossaan sairaalalla ja sitten seurasin yksityispuolelle. Mielettömän ystävällinen,  asiallinen ja paneutunut. Ihan ykkönen – ja muuten ainoa lääkäri joka on ollut sama peräti puolen kymmentä vuotta.  Niin siis asiani ovat superhyvin.

 Näkö on aavistuksen muuttunut, mutta korjattavissa. Sain kylläkin peräti kolmelle erilaiselle silmälasille reseptin – tavalliset lukulasit , syväpiirtolasit (lukulasit joissa kaksi vahvuutta lähelle) ja moniteholasit. Näön tarkkuus oikealla on 1,2  ja  molemmilla - vasen linssillä korjattuna - 0,9.  Eli siis täydellistä sanoisin.  Ongelmahan minulla on ollut lähelle katsominen. Omat mykiöt on kokonaan poistettu ja tilalla on etukammiolinssit. Vasemmalla katson lähelle ja oikealla kauas – ja koska lähisilmä on muutenkin rempula – se vääristää ja värisee tarkannäön alueella – tarvitsen apua kaukosilmästä. Erityinen ongelma on kyllä lukeminen tai tietokoneella työskentely – koska silmillä on tähän asti nähnyt vain juuri tietylle matkalle on säätäminen tapahtunut kaulaa venyttämällä ja sitten onkin niskatjahartiat aina lukossa .  

 

Aivan erityisesti iloitsin Juniorin tilanteesta.( Juniorilla on muuten loistava tilanne – eli sydän puolta on seurannut jatkuvasti sama lääkäri!)  Junnun aortan tyvi oli kaksi vuotta sitten mitoissa 28/29 mm ja siis sipulimaisesti pullistunut. Aloitettiin silloin betasalpaajat – Tenoblock 25 mg x 2. Tämä lääkitys on pitänyt pullistuman samankokoisena nyt viimeiset kaksi vuotta, vaikka hänelle on tullut pituutta lisää 12 senttiä. Niinpä olemme nyt ensimmäistä kertaa saaneet kontrollli väliksi kokonaisen vuoden. Ollaan nyt molemmat menossa sitten  kesälaitumille kontrollien suhteen. Mikä ihana tauko koko meidän perheelle.