Aorttaläppä-ja aortantyvenproteesin sekä kroonisen dissekaation (koko aortta ja karotikset) takia syön Marevania. Olen syönyt jo kymmenkunta vuotta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hoidon toteuttaminen on ollut kovasti työlästä eli INR-arvon pitäminen 2.5-3.5 välillä on ollut oikeaa henkien taistelua. Paras annos on ollut 5.5 mmg (kokonainen sininen ja puolikas punainen) – ei enempää eikä vähempää – täsmälleen tällä päiväannoksella. Jostain mystisestä syystä ei minulle ole koko aikana sopinut terveyskeskusten (ainakin meillä) tapa käyttää vain joko 3mmg tai 5mg:n tablettia. (Syyksi sanovat että asiakkaat sotkeutuvat pillereissään.)

 

Suuri apu ja suoranainen autuus on koittanut kotimittarisysteemistä. Hyvästi terkkarissa istuminen( – jota sai välillä tehdä kahdesti viikossa- )ja ainainen käsivarteen tökkiminen sekä sairaalakeikat.

 

Mittaan niin usein kuin on tarvis eli jos arvoissa on muutosta  ja muutenkin kerran viikossa. Lääkityksen määrään itse – sillä se täsmäannoksesta huolimatta vaatii välillä korjailua. Jos INR pääsee livahtamaan alle  2 pistän itseeni Klexanea vatsanahkaan. Kaapissa on paketti ruiskuja aina valmiina ja homman kävin harjoittelemassa diabetesneuvolassa. No ei se pistäminen kivaa ole. Klexane kirvelee melkoisesti, mutta henkeä pidättämällä saan jotenkin tökkättyä piikin nahkaani ja painettua aineen ihon alle.

 

Mittarin ostin itse ja testiliuskat saan terveyskeskuksesta.

 

Mielestäni INR tasapaino on ollut parempi sen jälkeen, kun se viimeinenkin munasarja ja kohtu poistettiin. Ei luonnonhormonit enää keikuta meikäläistä. Liimaan vaan hormonitarralapun nassuun ja hyvä on. Loistava homma oli päästä myös eroon kuukautisista. Marevan ei kyllä tee elämää ainakaan helpommaksi sillä saralla.

 

Tänään INR-arvo 1,6

 

On muuten hienoa kun näkee vaivatta tietsikan - syväpiirto lukulasit ovat mainio keksintö!